Orders & Werkwijze

Lees meer over de werkwijze, prijsindicaties, levertijden, verzending en onderhoud.

Werkwijze
Vanuit mijn passie voor decoratieve naturalia en stijlvolle interieurs, ben ik gestart met het prepareren van vlinders en andere insecten. Ik doe dit op kleine schaal en uitsluitend in opdracht. Elk object wordt afgestemd op de voorkeuren van de klant. Samen overleggen we de wensen (formaat, kleuren, compositie, budget) en op basis daarvan doe ik een passend voorstel. Gedurende het maakproces is er contact over de voortgang om zo tot het gewenste eindresultaat te komen.

Prijsindicaties
15x18cm lijst met enkele vlinder/insect v.a. €40
20x20cm lijst met enkele vlinder/insect v.a. €48
23x30cm / 30x30cm lijst met XL vlinder v.a. €58
Lijst met 2 vlinders/insecten v.a. €65
Lijst met 3 vlinders/insecten v.a. €83

Prijzen van stolpen en gepersonaliseerde opdrachten worden van te voren overlegd.

Betaling
Betaling gaat via een betaalverzoek.

Levertijd & verzending
De meeste vlinders en andere insecten zijn opgezet op voorraad, maar in sommige gevallen moeten deze nog geprepareerd worden. Dit proces duurt een aantal dagen. De levertijd kan daarom van twee dagen tot een week variëren. Het is mogelijk om lijsten per post te verzenden. Hierop zijn de standaard PostNL tarieven van toepassing. Je ontvangt de track & trace code meteen na verzending. Ophalen in het atelier in Roermond mag natuurlijk ook.

Onderhoud
De verwerkte specimen zijn extreem fragiel en kunnen gemakkelijk beschadigen. Gebruik uitsluitend een zachte doek om stof van de lijst te verwijderen en om het glas schoon te maken. Vermijd direct zonlicht, hierdoor kunnen de kleuren van het insect verbleken. Zet lijsten en stolpen in een droge kamer, vochtige ruimtes kunnen schade toebrengen aan de lijst en de vlinder of het insect. Controleer in het geval van een hangende lijst regelmatig of het haakje aan de achterzijde nog stevig vastzit.

Ethisch verantwoorde werkwijze
Vlinders en andere insecten worden op ethische wijze verkregen. De vlinders worden gekweekt op speciale vlinderfarms in de landen waar ze ook in het wild voorkomen. In het wild overleefd ongeveer 5% van de insecten alle stadia, van eitje tot en met vlinder. Op vlinderfarms leven ze vrij van ziektes, parasieten en natuurlijke vijanden en redt zo’n 95% het. Een deel van deze vlinders gaat terug de natuur in en dode insecten gaan o.a. naar musea, universiteiten en verzamelaars. Vlinderkwekerijen houden op deze wijze de wilde populaties en hun habitat (regenwouden, bomen, planten) in stand. Daarnaast genereert het een inkomstenbron voor lokale boeren en gaat het stroperij tegen.

Specimen
In de zoektocht naar mooie specimen, streef ik ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit in te kopen. Het kan echter voorkomen dat vlinders en andere insecten kleine beschadigingen hebben. Deze worden (indien mogelijk) zo goed mogelijk gerepareerd, omdat ik geen fan ben van het weggooien ervan. Het kan dus zo zijn dat een vlinder aan de achterzijde gerepareerd is of dat antennes opnieuw zijn vastgeplakt.

Retour
Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, stuur mij dan een bericht via het contactformulier, zodat we samen naar een oplossing of een passend alternatief kunnen kijken.

Interesse?
Bij interesse of voor meer informatie, kun je mij vrijblijvend een bericht sturen via het contactformulier. Ik doe een passend voorstel op basis van jouw kleurwensen, budget en andere voorkeuren.