Bestellingen & Informatie

Lees meer over de werkwijze, prijsindicaties, het plaatsen van een bestelling en over het onderhouden van jouw lijst of stolp.

Werkwijze
Vanuit mijn passie voor decoratieve naturalia en stijlvolle interieurs, ben ik in 2018 gestart met het prepareren van vlinders en andere insecten. Ik doe dit op kleine schaal en uitsluitend in opdracht. Elk object wordt afgestemd op de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Ik doe een passend voorstel op basis van jouw voorkeuren met een bijbehorende prijsindicatie. Gedurende het maakproces ontvang je foto’s van het concept om zo tot het gewenste eindresultaat te komen.

Prijsindicaties
15x18cm lijst met 1 vlinder/insect v.a. €46
20x20cm lijst met 1 vlinder/insect v.a. €55
23x30cm lijst met 1 vlinder/insect v.a. €58
Lijst met 2 vlinders/insecten v.a. €68
Lijst met 3 vlinders/insecten v.a. €90

Prijsindicaties voor insectencollages en stolpen zijn op aanvraag.

Betaling
Betalingen gaan via een betaalverzoek. Je ontvangt hiervoor een link zodra de bestelling gereed is.

Levertijd & verzending
De meeste vlinders en insecten zijn opgezet op voorraad, maar in sommige gevallen moeten deze nog geprepareerd worden. Dit proces duurt een aantal dagen. De levertijd kan daarom variëren. Het is mogelijk om lijsten per post te verzenden. Hierop zijn de standaard PostNL tarieven van toepassing. Je ontvangt de track & trace code meteen na verzending. Ophalen in het atelier in Roermond mag natuurlijk ook. Voor stolpen geldt dat ze uitsluitend kunnen worden opgehaald.

Onderhoud
De verwerkte specimen zijn erg fragiel en kunnen gemakkelijk beschadigen. Gebruik uitsluitend een zachte doek om stof van de lijst te verwijderen en om het glas schoon te maken. Vermijd direct zonlicht, hierdoor kunnen de kleuren van het insect verbleken. Ook heeft direct zonlicht een negatief effect op de kwaliteit van de lijst. Zet lijsten en stolpen altijd in een droge kamer neer, vochtige ruimtes kunnen schade toebrengen aan de lijst en aan het insect. Controleer in het geval van een hangende lijst regelmatig of het haakje aan de achterzijde nog stevig vastzit en hang geboortegeschenken op een veilige plek voor de baby/het kind.

Ethisch verantwoorde werkwijze
Vlinders en andere insecten worden op ethische wijze verkregen. Alle vlinders worden gekweekt op speciale vlinderboerderijen in de landen waar ze ook in het wild voorkomen. In het wild overleefd ongeveer 5% van de insecten alle stadia, van eitje tot en met vlinder. Op de vlinderkwekerijen leven ze vrij van ziektes, parasieten en natuurlijke vijanden en redt zo’n 95% het. Een deel van deze vlinders gaat terug de natuur in en dode insecten gaan o.a. naar musea, universiteiten en verzamelaars. De kwekerijen houden door deze wisselwerking de wilde populaties en hun habitat (regenwouden, bomen, planten) in stand. Daarnaast genereert het een inkomstenbron voor lokale boeren en gaat het op die manier ook de stroperij van wilde vlinders tegen.

Specimen
In de zoektocht naar mooie specimen, streef ik ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit in te kopen. Het kan echter voorkomen dat vlinders en andere insecten kleine beschadigingen hebben. Deze worden (indien mogelijk) zo goed mogelijk gerepareerd, omdat ik weggooien zonde vind. Het kan dus zo zijn dat een vlinder aan de achterzijde gerepareerd is of dat antennen opnieuw zijn vastgeplakt.

Retour
Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, stuur mij dan een bericht via het contactformulier, zodat we samen naar een oplossing of een passend alternatief kunnen kijken.

Interesse?
Heb je interesse in mijn werk of wil je meer informatie? Stuur dan vrijblijvend een bericht via het contactformulier. Ik doe een passend voorstel op basis van jouw wensen en ideeën.