Orders & Werkwijze

Lees meer over de werkwijze, prijsindicaties, levertijden, verzending en onderhoud.

Werkwijze
Vanuit mijn passie voor decoratieve naturalia en stijlvolle interieurs, ben ik gestart met het prepareren van vlinders en andere insecten. Ik doe dit op kleine schaal en uitsluitend in opdracht. Elk object wordt afgestemd op de voorkeuren van de klant. Samen overleggen we de wensen (formaat, kleuren, compositie, budget) en op basis daarvan doe ik een passend voorstel. Gedurende het maakproces is er contact over de voortgang om zo tot het gewenste eindresultaat te komen.

Prijsindicaties
15x18cm lijst met enkele vlinder/insect v.a. €40
20x20cm lijst met enkele vlinder/insect v.a. €48
23x30cm / 30x30cm lijst met XL vlinder v.a. €58
Lijst met 2 vlinders/insecten v.a. €65
Lijst met 3 vlinders/insecten v.a. €83

Prijzen van stolpen en gepersonaliseerde opdrachten worden van te voren overlegd.

Betaling
Betaling gaat via een betaalverzoek.

Levertijd & verzending
De meeste vlinders en andere insecten zijn (geprepareerd) op voorraad, maar in sommige gevallen moeten deze nog gehydrateerd en opgezet worden. Dit proces duurt een aantal dagen. De levertijd kan daarom van twee dagen tot een week variëren. Het is mogelijk om lijsten per post te verzenden. Hierop zijn de standaard PostNL tarieven van toepassing. Je ontvangt de track & trace code meteen na verzending. Ophalen in het atelier in Roermond mag natuurlijk ook.

Onderhoud
De verwerkte specimen zijn extreem fragiel en kunnen gemakkelijk beschadigen. Gebruik uitsluitend een zachte doek om stof te verwijderen en om het glas schoon te maken. Vermijd direct zonlicht, hierdoor kunnen de kleuren verbleken. Zet lijsten en stolpen in een droge kamer, vochtige ruimtes kunnen schade toebrengen aan de lijst en de vlinder of het insect. Controleer in het geval van een hangende lijst regelmatig of het haakje aan de achterzijde nog stevig vastzit.

Ethisch verantwoorde werkwijze
De vlinders en andere insecten worden zo ethisch en verantwoord als mogelijk ingekocht. Ik streef ernaar om uitsluitend met specimen te werken die afkomstig zijn van speciale farms van over de hele wereld. Hier worden ze gekweekt om de wilde populatie en hun habitat in stand te houden. De insecten leven een volledige levenscyclus en worden daarna verzameld en in papieren envelopjes bewaard. Dit genereert arbeid en inkomsten voor de lokale boeren (Zuidoost Azië, Zuid-Amerika en Afrika) en gaat stroperij tegen.

Specimen
In de zoektocht naar mooie specimen, streef ik ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit in te kopen. Het kan echter voorkomen dat vlinders en andere insecten kleine beschadigingen hebben. Deze worden (indien mogelijk) zo goed mogelijk gerepareerd, omdat ik geen fan ben van het weggooien ervan. Het kan dus zo zijn dat een vlinder aan de achterzijde gerepareerd is of dat antennes opnieuw zijn vastgeplakt. Mocht je nadrukkelijk geen interesse hebben in een dergelijk ‘gerepareerd’ insect, dan hoor ik dat graag.

Retour
Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, stuur mij dan een bericht via het contactformulier, zodat we samen naar een oplossing of een passend alternatief kunnen kijken.

Interesse?
Bij interesse of voor meer informatie, kun je mij vrijblijvend een bericht sturen via het contactformulier. Ik doe een passend voorstel op basis van jouw kleurwensen, budget en andere voorkeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.