Interieur: Zuid-Afrikaanse Oryx

Toen ik ruim een jaar geleden mijn kantoorbaan vaarwel zei, maakte ik een moodboard van mijn ideeën en guess what… de Oryx stond daar ook op! Nooit gedacht dat zo’n zelfde exemplaar een aantal maanden later in mijn woonkamer zou hangen.

Mooi, toch? Hij hangt hier aan een zwarte wand, naast mijn groeiende collectie insecten en de kroonluchter die mijn grootouders in de jaren ’50 in een antiekzaak kochten. Allemaal eye-catchers op een rij, maar samen vormen ze een bijzonder geheel. Wanneer er bezoek langskomt – en dan vooral degenen die mij of ons appartement minder goed kennen – is het nooit lang wachten op de ‘Woww die is groot’! Ja precies, welkom in mijn kleine natuurmuseum. Eigenlijk moet ik daar altijd een beetje om lachen, want echt standaard is het natuurlijk ook niet!

Kenmerken

Oryx Gazella, Gemsbok of Zuid-Afrikaanse Oryx
Geprepareerd in 2014
Non-CITES soort

Afmetingen:
133 cm (bovenkant hoorns tot onderkant)
58 cm (wand tot neus)
68 cm (bovenkant hoofd tot onderkant)

Lengte hoorns:
80 en 81 cm (zijn demontabel)

Gewicht:
8,3 kg

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.