Persoonlijk: Van kantoorbaan tot preparateur

Een jaar geleden nam ik ontslag van mijn fulltime baan. Zonder twijfel één van de spannendste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik had toen zo’n 4 jaar gewerkt als recruiter, maar raakte telkens vrij snel uitgekeken op mijn werkzaamheden. Tijd voor een carrièreswitch!

Twijfelkont

Mijn ouders en vrienden weten dat ik de grootste twijfelkont ooit ben, dus dat drama begon al toen ik mijn studiekeuze moest maken. Mijn insteek: een lekker ‘brede’ studie kiezen, want daar kan je immers alle kanten mee op. Top, daar ging ik: met mijn Master-diploma op zak en het beeld dat een job als organisatieadviseur bij een of ander interessant bedrijf mijn ultieme doel zou zijn…

2500 LinkedIn profielen, 1500 telefoongesprekken en 600 interviews later wist ik het zeker: dit gaat ‘m niet worden. Het samenwerken met collega’s en het contact met de (internationale) kandidaten maakte recruitment voor mij een interessante en afwisselende baan. Ik vond het alleen steeds lastiger worden om energie op te blijven brengen voor de routine van de functie: de eindeloze vergaderingen, alle administratie en de vierkante ogen van het computerscherm.

Carrièreswitch

Dus het getwijfel over ‘wat wil ik later worden’ (nu dus… want ik ben 28 jaar) ging door. De mogelijke scenario’s waren nogal uiteenlopend: alsnog die medische opleiding doen en in de zorg werken óf me tegen mijn onzekerheid verzetten en creatief aan de slag gaan.

Ik heb gekozen voor de creatieve weg. En ik vind het zó spannend! Ik ben super perfectionistisch en dus nooit tevreden. Maar er is maar één manier om erachter te komen en dat is door het gewoon te DOEN! Inmiddels volg ik een cursus in taxidermy en heb ik deze website in elkaar geknutseld… Yes!

Durf te kiezen

Voor alle mede twijfelaars: volg je gevoel en doe het gewoon! Zelf heb ik te lang vastgehouden aan alle ‘verwachtingen’, want ja: na het afronden van de middelbare school is het vanzelfsprekend dat je verder studeert en daarna op niveau die spetterende job binnensleept. Who cares! Ik werk nu 4 dagen per week in een winkel: geen stress, gezelligheid en iets doen wat leuk is. De overige uren steek ik in mijn nieuwe ambities.

In de volgende blog ga ik alles vertellen over mijn fascinatie voor taxidermy, waarom het cool is en hoe het me tot nu toe afgaat (klik hier). Oh, en het lijkt me leuk om wat van je te horen als je ook met een beroepen-keuze-dilemma zit!

Groetjes,
Adriënne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.