Musea: American Museum of Natural History (NYC)

Een jaar geleden bezocht ik New York. Ik dacht altijd ‘ja ja, het zal wel‘, omdat NY het decor is van zo’n beetje de helft van alle films die ooit gemaakt zijn. Dus waarom zou je deze stad dan nog met je eigen ogen moeten zien? Nou believe me, het was fantastisch! Je kijkt er je ogen uit, kunt er heerlijk eten, van spectaculaire uitzichten genieten en je komt er standaard tijd te kort.

American Museum of Natural History

Mijn persoonlijke highlight was zonder twijfel het American Museum of Natural History (AMNH). Voor wetenschappers, taxidermisten en liefhebbers is dit museum de hemel op aarde. Met meer dan 32 miljoen specimen (yes, really) en artefacten kun je van dit museum een echte dagtaak maken. Het AMNH heeft één van de meest belangrijke en complete collecties en behoort daarom tot de wereldtop. Fossielen, antropologische collecties, skeletten, stenen & meteorieten, flora en fauna… En wat niet! Het feest begint meteen wanneer je de centrale hal betreedt, waar je oog in oog staat met gigantische dino skeletten.

Tijdens je bezoek maak je een reis over de wereld, door het universum en de tijd. Volgens mij hadden we net een waanzinnige 3D ruimtereis gemaakt en liepen we richting de Hall of Ocean Life toen ik voor de zoveelste keer mijn mail checkte. Het moest wel meant to be zijn dat ik nou net hier het definitieve bericht kreeg dat ik was toegelaten tot de taxidermy cursus, woohoo! Des te meer reden dus om zoveel mogelijk preparaten uitgebreid te fotograferen, want: #goals.

Mijn favoriete hallen waren die met de opgezette dieren met de bijbehorende diorama’s. Tijdens je reis door Noord-Amerika, Afrika en Azië kun je ongelooflijk veel diersoorten van dichtbij bekijken. Is dat niet bijzonder aan taxidermy? Dat je zoveel kunt leren over anatomie, leefomgevingen en dat je op zo’n gedetailleerd niveau door de wondere dierenwereld heen kunt wandelen? En de diorama’s (dat zijn de omgevingen waarin de preparaten staan) zijn ook kunstwerken op zich! Ik vind een eekhoorn opzetten al een hele uitdaging, maar zo’n postament bedenken/maken is echt next level.

Dierenleven in Central Park

De Amsterdamse stadsparken zijn er érg bescheiden bij. Met een grootte van 3,41 vierkante kilometer (ik maak het even visueel: dat zijn zo’n 450 voetbalvelden) is Central Park echt huge! Als je vanaf het uitzicht-dek van de Top of the Rock terugkijkt, zie je hoe immens groot (en rechthoekig, want álles is perfect symmetrisch in NY) het park is. Geen wonder dus dat je ook hier een heleboel dieren kan spotten! Mijn favorieten waren de grijze eenhoorntjes en schildpadden, maar er leven ook nog eens zo’n 400 vogelsoorten in NYC! Vogelspotten kan ook in de Hall of New York City Birds van het AMNH. Voor nóg meer (levende) dieren kun je terecht bij Central Park Zoo, maar die wij sloegen even over.

The Evolution Store

Heb je na het AMNH nog niet genoeg taxidermy gezien? Terwijl we door de hippe wijk SoHo wandelden, kwamen we per toeval uit bij The Evolution Store (Broadway 687, NYC). Gelukkig maar, want dit is de meest bekende winkel op dit gebied in NY! Van mineralen, fossielen en jachttrofeeën tot alles wat in een lijstje of stolp past. Het personeel is er super vriendelijk en – in tegenstelling tot de meeste andere taxidermy winkels – mag je hier volop foto’s maken. Dus, voilà!

Ben je benieuwd wat ik verder allemaal gezien en gegeten heb tijdens mijn tripje? Bekijk dan de uitgebreide travel guide die ik schreef voor jaimyskitchen.nl.

Ga jij binnenkort naar NY of ben je al geweest? Ik hoor het graag van je en ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips, want: mijn volgende tripje staat alweer op de wensenlijst, yes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.